House of Gucci

House of Gucci

House of Gucci - Ridley Scott dă din nou lovitura

House of Gucci
Credit photo: https://imdb.com

Hai să-ncepem tare de la început, zic. 

Lady Gaga, Al Pacino, Jeremy Irons, Salma Hayek, Jared Leto.

Ei, v-am captat atenția? 😉

House of Gucci – cea mai recentă producție a studiourilor Metro-Goldwyn-Mayer dă lovitura pe toate planurile: poveste, regie, actori, costume, muzică, lumină, sunet, editare și montaj. Mi-ar plăcea să vă și ceva Oscaruri pentru filmul ăsta, sinceră să fiu. 

“When you buy a luxury brand, you buy a peacock (n.a. adică heritage). When you buy a super-premium brand you get what you pay.” (Jean-Noel Kapferer)

Imperiul Gucci nu este povestea oricărui imperiu. Este povestea unui imperiu care nu a dispărut odată cu fondatorii săi, ci dăinuiește și le duce mai departe numele. Dăinuiește transformânu-se, adaptându-se datorită unor oameni care dincolo de afaceri au înțeles că nu poți lăsa ca această moștenire să se piardă. Deși ar fi putut să o facă. 

Este, în aceeași măsură și povestea unei familii cu urmași care nu se ridică la înălțimea ei.

Mai este povestea șansei pe care o primește un om de a deveni ceea ce este azi – Tom Ford. 

Și nu în ultimul rând este povestea iubirii, a tradării, a eșecului – a tuturor lucrurilor pe care cu toții le traversăm într-o viață, indiferent dacă ne-am născut sau nu cu lingurița de argint în gură. 

House of Gucci este poveste în poveste în poveste în poveste…

Ladu Gaga se achită excepțional de primul rol de calibru greu. Adevărul e că femeia asta nu încetează să mă uimească și să mă umple de bucurie cu cîte de talentată e și câte talente are. 

Mai jos aveți un interviu cu ea, Al Pacino, Salma Hayek, Adam Driver și Jared Leto exact despre rolurile din House of Gucci.

Lady Gaga reușește să dea personajului ei (soția lui Maurizio Gucci) foarte multe dimensiuni. Este femeia îndrăgostită, este iubita și soția, este mama, este femeia cu creier de business, este femeia ambițioasă, este femeia geloasă, este criminala. Dar sunt sigură că după ce o să vedeți filmul o să mai găsiți și voi câteva dimensiuni pe care Lady Gaga reușește să le dea personajului.

Și, dincolo de meticulozitatea cu care și-a făcut Lady Gaga documentarea despre care povestește Salma Hayek în interviu, cred că pe undeva mi-ar fi plăcut să știu că și ea și ceilalți actori care au jucat rolurile celor care încă mai sunt în viață au mers la pușcăriile prin care aceștia sunt ca să aibă și mai multe insight-uri. Dar, mă rog, nu mă luați în seamă cu chestia asta, pentru eu sunt extrem de meticuloasă când vine vorba despre documentare. 🙂

Nu în ultimul rând, pe mine m-a marcat dimensiunea femeii peste medie în privința flerului în afaceri, dar care nu are nici un cuvânt de spus în lumea închisă a bărbaților în care i se folosesc ideile, lui Maurizio îi prind foarte bine șuturile ei, dar, până la urmă – ea plătește cel mai scump. Pentru că și azi, oricât am vorbi despre egalitatea în drepturi, realitatea cruntă este fix asta – lumea este a bărbaților să să te ferească sfântul să fii femeie și să mai ai și creier!

Despre Al Pacino ce să vă spun, că știți și voi foarte bine cam ce roluri poate să facă?!… Și nu știu dacă în acest rol putem vorbi despre bad parenting sau de un om extrem de realist care știe exact câte parale îi face progenitura sau din ambele câte puțin.

“Ești un idiot, dar ești idiotul meu” este dovada lui supremă de iubire în momentul în care realizează că fiul lui a generat, până la urmă, prăbușirea imperiului.

Pe Jared Leto, însă, nu l-am recunoscut. Vag, pe parcursul filmului mi sepărea că știu privirea ai de undeva. Așa că, la finalul filmului, m-am dus frumos pe Imdb să văd toată distribuția și așa l-am descoperit. 🙂

Pe Salma Hayek o iubesc de nu mai pot. Dar în House of Gucci reusște să ducă un rol secundar la un alt nivel. Este o ghicitoare. Prietenia pe care o leagă cu Patrizzia Gucci este mai mult decât o legătură care îi aduce bani. Și nu din replici te prinzi de asta și asta e calitatea unui mare actor.

Nu vă spun mai multe 😛

Vă mai las aici un material intersant și vă invit să vedeți filmul. Are 2 ore și ceva, dar nici un moment în care să vrei să te uiți la ceas. 

Poate vrei să citești și

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.