Anna Delvey – ați auzit de numele ăsta până acum? Nu? Ei bine, hai să aflăm!

Internetul a luat foc după ce Netflix a lansat serialul Inventing Anna. Lumea bună a New York-ului luase foc mai demult, de acum câțiva ani. Dar…

 

Cine este Anna Delvey?

Tânăra de 26 de ani, născută în 1991 ca Anna Sorokin – rotunjoară și mai degrabă urâțică, s-a născut în Rusia. Familia ei a emigrat în Germania. Tatăl a lucrat ca șofer de tir, iar mama e casnică. Ea urmează o școală oarecare dintr-un (mai degrabă) sătuc german. Pleacă apoi la studii în Anglia. Pe care le abandonează în scurtă vreme. Pleacă la Paris și se angajează la revista Purple și, la un moment dat, este trimisă la Fashion Week în New York. Până aici – absolut nimic special. 

Credit photo: https://bit.ly/34NquQp

Reinventarea

New York este locul în care foarte mulți oameni s-au reinventat. Așa că, de ce nu și Anna Sorokin?

În primul rând numele. Îi trebuia un nume mai bun. Așa că și-l schimbă în Anna Delvey. 

Doar asta nu e suficient. Tânăra are ambiții mari și îi trebuie o poveste bună. Așa că devine “moștenitoarea unu bogat om de afaceri german”.

Are carismă – altfel nu se explică tot ce va urma și o minte strălucitoare. Diabolică și strălucitoare – mai bine zis. 

Reușește să se infiltreze în lumea bună, dă țepe după țepe dar este extrem de convingătoare și cei țepuiți speră că-și vor vedea banii înapoi. Ba chiar refuză să creadă – chiar și când semnele sunt extrem de evidente – că Anna e o impostoare. 

Anna Devley Anna Sorokin
https://bit.ly/3JnPtbZ

Anna Delvey Foundation

Mai târziu, acumulând un portofoliu important de relații și informații, ea pretinde că nu vrea să trăiască din banii tatălui “milionar” și că-și dorește să înființeze o fundație care să-i poarte numele. Un loc de joacă pentru bogații interesați și/sau pasionați de artă. 

Continuă să dea țepe – prietenilor, hotelurilor, restaurantelor, băncilor… 

Din exterior privite lucrurile – nimeni nu pare să aibă o problemă cu Anna Delvey – să o suspecteze că e bolnavă psihic, că e o escroacă. 

Anna pare să știe exact ce face și mai ales cum face. 

Iar Anna știe că oamenii bogați nu vor face publice înșelătoriile ei – din mândrie, orgoliu sau snobism. 

Începe să caute investitori în proiectul ei și ajunge la bănci importante, fonduri mari de investiții și continuă să urce în cercurile celor mai bogați oameni.

Problemele

E o vorbă veche românească care spune că “ulciorul nu merge de multe ori la apă”. Ei bine, ulciorul Annei Delvey a mers la apă vreme de aproximativ 4 ani…

Dar mai avem noi o vorbă – “se sparge buba la un moment dat”.

Așa se face că în 2017 a început procesul Anney Delvey și a fost condamnată în vreo 7 capete de acuzare. 

În 2019 – Anna Delvey a fost transferată într-o nouă închisoare, în 2021 a fost eliberată pentru “bună purtare” și apoi preluată într-un centru de detenție unde își așteaptă (teoretic) extrădarea.

Chiar dacă există un munte de dovezi impotriva ei, acestea nu par să fie decât coaja. Încă sunt mulți care preferă să nu-și păteze numele și onoarea fiind asociați cu Anna Delvey. Încă sunt instituții grele care nu spun totul despre înșelătoriile ei. 

Încă sunt oameni care o susțin.

Încă nu și-a pus nimeni problema unor controale psihiatrice dure.

Dar! Anna își va ispăși pedeapsa, va ieși din închisoare și va fi liberă. 

Problema pe care mi-am ridicat-o eu este: dacă la 26 de ani a avut creierul de a face toate astea, poți lăsa în libertate o astfel de persoană? Cine își poate suma, la modul real riscurile?

Urmăriți interviul de mai jos. Mie mi se pare extrem de evident că e o persoană cu probleme psihice reale și grave, dar cred că o echipă de psihologi și psihiatri ar fi mult mai în măsură să dea verdicte. 

Vă recomand, așadar, să urmăriți miniseria lansată de Netflix.

P.S. Nu uitați să vă abonați la postări! 😉

Poate vrei să citești și...

3 Comments

  1. A nu te simti vinovat….

  2. Excrocheria ridicata la nivel de model

    1. Author

      Da. Foarte bine punctat. Mai e una din Australia care ani de zile a mințit pe Instagram că suferă de nu mai știu ce fel de cancer, apoi a scris o carte, a lansat o aplicație – in fine a făcut bani grămadă. Acum e în procese. Tot în Australia, o altă tipă se prezenta ca specialist în investiții. După ce a adunat nu știu câte milioane de dolari a fugit. Chipurile au gasit-o înecată anul trecut…. Sunt din ce în ce mai multe cazuri din acestea. Problema nu e că sunt, căci au fost dintotdeauna, ci, după părerea mea, problema este că sunt atât de promovate încât sunt transformate în model, cum ziceai și tu. Și mai zic, pentru a miliarda oară – oamenii văd și imită modelele – bune sau rele. Că așa sunt oamenii – adică majoritatea oamenilor. Ori când modelele rele sunt din ce în ce mai multe, viitorul speciei umane în sine pare a fi pecetluit deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.