Evadare la casa de licitații Vikart pare titlu de roman polițist, dar să știți că evadare a fost în realitate. Aveam o zi în care parcă nu se lega nimic din ceea ce făceam. Până când am primit un telefon de la doamna Mariana Dragu – istoric de artă, care mi-a propus să fac o pauză și să mergem împreună la Vikart.

Despre casa de licitații Vikart am auzit luna trecută, de pe Facebook, dar n-am avut vreme să ajung.

Ideea de a filma mi-a venit atunci, pe loc și nu-mi pare rău pentru că mie îmi plac lucrurile spontane. Sunt și cele mai adevărate. Cu bâlbe, cu emoții, cu de toate. 🙂

Vă invit, așadar să urmăriți materialul următor. Îmi propusesem ca la editare să-l mai cosmetizez, dar mi-a plăcut prea tare cum a ieșit, așa că am decis să-l postez fix cum e.

Discuția, tocmai pentru că a fost totul spontan, a fost liberă și degajată. Am vorbit despre ideea de licitație de artă care îi sperie pe mulți, dar și despre curajul de a aborda experții.

Poate nu vrei să-ți faci o colecție de artă. Poate vrei un tablou frumos, în loc de odioșeniile de la Ikea sau de prin alte părți. Adică artă vs. kitsch. Poate vrei să investești pe termen lung niște bani, pentru că, dragă cititorule, arta este o investiție pe termen lung și foarte lung.

Arta în adevăratul sens al cuvântului nu înnobilează doar sufletul și spiritul, ci și spațiul.

De aceea eu am salutat apariția casei de licitații VIKART  pe piața românească și sper din tot sufletul să devină un reper cu mare greutate pentru iubitorii de frumos.

Dacă și vouă o să vă placă, liber la share și m-aș bucura nespus să vă abonați la postările de pe acest site, să urmăriți pagina de Facebook și Instagramul și, desigur, să vă abonați la canalul de Youtube. Nu uitați să apăsați pe clopoțel ca să fiți anunțați când e postat un material nou. 😉

Dacă vrei să vezi și să citești (și) despre arta ca formă de manifest, în Palestina, dă click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.