Un film care îți dă frisoane este “The Hater”.

Regizorul său, Jan Komasa este cunoscut mai ales după ce a realizat filmul Corpus Christi. Mai multe despre el găsiți aici.

“The Hater” este un film polonez care ne arată societatea de azi în raport cu social media, fake news și cum se fac cele mai crunte campanii de denigrare – de la vloggeri la politică, despre ura care ne transformă din oameni în animale, dar, mai ales, despre lipsa responsabilității acțiunilor pe care le întreprindem și care, vrem sau nu vrem, îi afectează în mod direct, uneori dramatic, pe cei din jurul nostru – cunoscuți și necunoscuți deopotrivă.

Despre social media care dă frâu liber la manifestări violente sau cu urmări violente unor persoane cu grave probleme psihice.

Este, în aceeași măsură despre ușurința cu care oamenii sunt manipulați și cât de diabolic gândite sunt campaniile de fake news.

The Hater nu e un film ușor de dus, dar merită.

Regizorul dă la o parte elementele care ne-ar putea face să ne concentrăm pe direcții adiacente, mai puțin importante ale poveștii și ne ajută să descoperim și să înțelegem mai bine societatea deviantă în care trăim.
Și, poate, să ne trezim…

Îți recomand, de asemenea, să vezi și “Corpus Christi” – povestea unui criminal transformat în preot.

Poate vrei să citești și...

1 Comment

  1. O fictiune care seamana atat de mult cu realitatea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.